maanantai 15. kesäkuuta 2015

Lautalla Geitaan


Perjantaina 12.6.

Perjantaiaamuna kävelimme hiippakunnan pääkirkkoon ja vietimme yhteisen aamuhartauden hiippakunnan työntekijöiden kanssa. Toteutimme rukoushetken Simple Church – menetelmällä. Samalla tavoin olemme aloittaneet useat muutkin päivämme. Luimme Raamattua kolmen hengen ryhmässä, pyrimme painamaan päivän tekstikohdan mieleen, pohdimme, mitä teksti voisi tarkoittaa meidän elämässämme. Lopuksi kerroimme viikon huonoimman ja parhaimman asian, joiden puolesta rukoilimme. Yksinkertainen ja toimiva tapa hiljentyä päivän alussa.

Hartauden jälkeen naisväki kävi hakemassa ompelijalta hameet, jotka oli jätetty sinne aikaisemmin viikolla. Ihan kaikki ei ollut vielä valmiina. Tiedoksi muuten, että naisväkemme on käyttänyt koko reissumme ajan hameita kunnioittaakseen paikallisia tapoja.

Puoliltapäivin aloitimme matkamme kohti Geitaa, jossa osallistumme nuorten leirille. Matkaan liittyi n. 20 min lauttamatka. Jonotukseen meni kuitenkin useampi tunti. Automme eivät mahtuneet ensimmäiseen lauttaan, joten jouduimme odottelemaan niitä vastarannalla. Järvellä maisemat olivat upeita.

Olimme jälleen muutaman tunnin myöhässä, ruokailumme viivästyi, mutta Afrikassa ei voi tietää, miten asiat sujuvat. Saavuimme noin pari tuntia myöhässä nuorten leirille, jossa odotti ainakin 150 nuorta. Nuoret olivat ikähaitariltaan 12-35 tai jotain sellaista. Paikallisia hämmensi, kun he kuulivat meidän nuorten ikämme. Toisen iän arvioiminen on hankalaa.

Ilta jatkui Jukan opetuksella. Myös syntikka soi ja kirkkosalin etuosaan kertyi melkoinen joukko tanssijoita. Meille jo tuttua. Joukkomme alkoi jo tuntea vähän matkaväsymystä. Majapaikkamme oli oikein hyvää tasoa. Unta ei tarvinnut odottaa kovin pitkään.

Jussi

Käsidesiä on käytetty monta pullollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti