torstai 4. kesäkuuta 2015

Tervetuloa, Karibuni

 
Habari za leo? -Nzuri sana, asante. Kyllä, hyvää kuuluu meille tänne Mwanzaan! Tässä jo hiukan väsyneinä istutaan iltaa katolisen Nyakahoja-majoituspaikan pihalla. Toisella puolella pihaa paikalliset viettävät häitä, ja fiilis on korkealla myös suomalaisten leirissä. Ja miksipä ei olisi! Mwanzaan saavuimme puolen päivän aikoihin, ja saimme todistaa ennenkokematonta vieraanvaraisuutta. Isäntäväkemme oli lentokentällä vastassa laulaen ja tanssien suomeksi ja swahiliksi: "Tervetuloa Tansaniaan, Karibuni Tanzania!" Meitä pyydettiin yhtymään lauluun, ja saimme kaulaan paikalliset juhlaseppeleet, ja käsiimme Tansanian liput, joita saimme heilutella laulun tahtiin.
 
Tämä sama vieraanvaraisuus jatkui koko päivän, hiippakunnan toimistolla, sen yhteydessä olevassa kirkossa, ja illalla piispa Andrew Gullen kotona. Saimme nauttia maukkaasta ja monipuolisesta ruuasta kahteenkin otteeseen. Lisäksi päivään on mahtunut paljon aurinkoa ja hikeä, swhahilin lyhyt oppimäärä, kävelyä Victoriajärven rannalla sekä ilman muuta rukoista ja lauluja.
 
Tutaonana baadaye!

 
 

Paikallisia lapsia ihmetytti ja jännitti tutustuminen mzunguihin, valkonaamoihin, mutta kiinnostus kameraa kohtaan auttoi murtamaan kulttuurien väliset muurit.


Kotoisasti piispan olohuoneessa.


- Olli ja Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti